ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Στα πλαίσια της γνωριμίας των παιδιών με το χώρο της τέχνης ,οι μαθητές δυο τμημάτων του σχολείου μας , του Γ1 και Γ3, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συζητήσουν με τον σκηνοθέτη  και ηθοποιό Γιάννη Αναστασάκη , ο οποίος επισκέφτηκε το σχολείο μας στις 23/10/2012. Ο σκηνοθέτης βρίσκεται στην πόλη μας για τη σκηνοθεσία του παιδικού θεάτρου: «Τα 13 ρολόγια» που ανεβάζει το ΔΗΠΕΘΙ στο Καμπέρειο θέατρο. Ο Γ. Αναστασάκης , ιδρυτής της θεατρικής ομάδας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων «ΘΕΣΠΙ»  και του Θεατρικού Οργανισμού «Στιγμή» βοήθησε τα παιδιά να προσεγγίσουν  τόσο ζητήματα τέχνης όσο και επαγγέλματος.

Οι μαθητές διατύπωσαν ερωτήσεις σχετικά με το επάγγελμα του ηθοποιού , τη δυσκολία του να υποδύεσαι ένα ρόλο αλλά και την ευχαρίστηση, την ψυχική ευφορία και τη δόξα που αποκομίζεις απ? αυτό.

Άκουσαν από τον σκηνοθέτη για τις  ικανότητες, τις γνώσεις και την παιδεία που οφείλει να έχει κάποιος που ασχολείται με το θέατρο. Μοιράστηκαν μαζί του την αβεβαιότητα του επαγγέλματος  και δέχτηκαν τις συμβουλές του ώστε να αγαπούν και να διαβάζουν λογοτεχνία, να ακούν μουσική, να επισκέπτονται εκθέσεις ζωγραφικής και γενικώς να συμμετέχουν σε κάθε είδους πολιτιστική δραστηριότητα.

Κατηγορίες: Εκπαιδευτικά άρθρα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση