Εκδρομή της Γ΄ Τάξης στην Καστοριά

Πολύ ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική εκδρομή της Γ΄ Τάξης του σχολείου μας στο ΚΠΕ Καστοριάς και στην ομώνυμη γραφική πόλη της Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013. Ωφέλιμη και επιμορφωτική η ενημέρωση των εκπαιδευτών τού ΚΠΕ, για την ενέργεια και ιδιαίτερα για την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας (φωτοβολταϊκά). Μάλιστα, έγινε μια μικρή, αλλά απόλυτα πειστική, επίδειξη με καπελάκι που διέθετε στην κορυφή του μικρό εξελιγμένο φωτοστοιχείο και τροφοδοτούσε, έπειτα από απλή έκθεσή του στις ηλιακές ακτίνες (παρ’ όλη τη συννεφιά), με ηλεκτρική ενέργεια μικρό ανεμιστήρα. Πρακτική εφαρμογή της εφεύρεσης γίνεται στα ιδρωμένα κεφάλια του καλοκαιριού.

Το ενεργειακό σπίτι κέντρισε εξίσου το ενδιαφέρον των μαθητών, όταν μάλιστα τους ζητήθηκε να συμμετάσχουν ενεργά σε ομάδες για να συναρμολογήσουν ένα τέτοιο πρότυπο σπίτι.

Η επίσκεψη στο ΚΠΕ ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση στο μοναδικό στα Βαλκάνια ενυδρείο ψαριών γλυκού νερού. Μεταξύ άλλων, στα εκθέματα υπάρχουν κυπρίνοι της Παμβώτιδας. Χαρακτηριστικό τους, το χρώμα των λεπιών που ρέπει στο ασημί. Επίσης, αξίζει της προσοχής του επισκέπτη το είδος οξύρρυγχου που μας δίνει το περίφημο μαύρο χαβιάρι.

 

 

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση