Επίσκεψη του 1ου Γυμνασίου Ανατολής στο Κοινό Κέντρο Ερευνών (JRC) στην Ιταλία

Η Τρίτη τάξη του 1ου Γυμνασίου Ανατολής με επικεφαλής τη Διευθύντριά του κ. Κατερίνα Νασίκα, πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο JRC (Join Research Centre – Κοινό Ευρωπαϊκό Κέντρο Ερευνών), το οποίο βρίσκεται στην Ίσπρα της Β. Ιταλίας, στα πλαίσια του επιχορηγούμενου από το ΕΣΠΑ προγράμματος «Ενεργειακή αναβάθμιση Γυμνασίου Ανατολής». Η επίσκεψη αφορούσε τις δράσεις ευαισθητοποίησης μαθητικού πληθυσμού σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας.

Η επίσκεψη στο JRC πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014. Στο Ερευνητικό Κέντρο υποδέχτηκαν το Σχολείο ο κ. Σκουλούδης και η κ. Τάσκα, Έλληνες επιστήμονες που εργάζονται στο Κέντρο το οποίο απασχολεί 2.000 άτομα σε μια έκταση 17.000 στρεμμάτων.

Η ξενάγηση του Σχολείου στα Ινστιτούτα του Κέντρου είχε ενταχθεί στις εκδηλώσεις που γίνονται στα πλαίσια της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκεκριμένα, οι μαθητές επισκέφτηκαν το Ινστιτούτο Ηλιακής Ενέργειας, το Εργαστήριο Ανάκτησης Ενέργειας, το Εργαστήριο ελέγχου εκπομπής Αέριων Ρύπων και Μεταφορών ?VELA?, το Ινστιτούτο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας ?IES? καθώς και το Σταθμό Μέτρησης Αερίων Ρύπων.

Οι μαθητές βρήκαν τα θέματα των παρουσιάσεων πολύ ενδιαφέροντα  και κατατοπιστικά, διεύρυναν τους ορίζοντές τους και απέκτησαν μια διαφορετική προοπτική στο πεδίο της επιστημονικής γνώσης και έρευνας.

Την επόμενη, ξεναγήθηκαν στην έκθεση «Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας» του Κώστα Κοτσανά και την έκθεση του Κ. Τσόκλη η οποία φιλοξενείται στο Βαρέζε, επίσης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ελληνική προεδρεία.

Η Εκπαιδευτική επίσκεψη ήταν απόλυτα επιτυχημένη και σύντομα το σχολείο θα προχωρήσει στο επόμενο έργο ευαισθητοποίησης μαθητικού πληθυσμού που είναι η κατασκευή μικρού «Ενεργειακού Πάρκου» σε χώρο του σχολείου στο οποίο θα παρουσιάζονται όλες οι μετατροπές ενέργειας.

Η Διεύθυνση του Σχολείου θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της Εκπαιδευτικής εκδρομής. Ιδιαίτερα τις υπαλλήλους του Δήμου Ιωαννιτών, κ. Όλγα  Ρακκά και την κ. Ειρήνη Αραμπατζή για τη βοήθεια και τη συμβολή τους στην πραγματοποίηση της παραπάνω δράσης.

Επίσης θα πρέπει να ευχαριστήσουμε, το πρακτορείο «Παμβώτις» για τις υπηρεσίες του και την άψογη διοργάνωση της Εκπαιδευτικής εκδρομής, την εταιρεία «Πηγές Κωστηλάτας» για τη χορηγία εμφιαλωμένου νερού. Επίσης την εταιρεία Κολιονάσιος, και το ΚΕΠΑΒΙ για την προσφορά δώρων. Τέλος τον Πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας κ. Μπαλαούρα για την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση που παρείχε τόσο ηθικά όσο και υλικά   102_3655

102_3652

Ινστιτούτο Ενέργειας

Ινστιτούτο Ενέργειας

Κατηγορίες: Εκπαιδευτικά άρθρα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση