Ελληνική, η μητέρα των γλωσσών

Έχει καθιερωθεί παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας στις 9 Φεβρουαρίου, κάθε χρόνου.

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23-02-2018 και ώρα 11.00 ? 13.15 δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της μαθητικής κοινότητας σχετικά με το ρόλο και τη σημασία της Ελληνικής γλώσσας, σύμφωνα με την αρ. πρωτ. 16471/ΓΔ4/31-01-18 ΥΑ.

Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκε η ευκαιρία στους μαθητές της Α΄ τάξης να συνομιλήσουν με τον διδάσκοντα του Τμήματος Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Νιάρο Σωκράτη, για διάφορες πτυχές της ελληνικής γλώσσας και τρόπους χρήσης της.

Οι μαθητές της Β? τάξης συμμετείχαν σε μια δημιουργική δραστηριότητα κατανόησης με απλό τρόπο της γλωσσικής εξέλιξης με τον καταξιωμένο ποιητή κ. Τάσο Κανάτση.

Για τους μαθητές της Γ? Τάξης οργανώθηκε συζήτηση με τον δημοσιογράφο κ. Αργύρη Σωτήριο, που εργάζεται στα τοπικά ΜΜΕ κι έχει την ευθύνη για την προετοιμασία και παρουσίαση δελτίων ειδήσεων και άλλων ενημερωτικών εκπομπών, τη συγγραφή άρθρων στα έντυπα ΜΜΕ, γύρω από τα ζητήματα της γλώσσας και της ορθής εκφοράς του λόγου, προφορικού και γραπτού.

Γνωστά και άγνωστα συναρπαστικά για την ελληνική γλώσσα στο σύνδεσμο:

https://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/225376/i-elliniki-glossa-einai-i-arhaioteri-ston-kosmo

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση