6 Μαρτίου – Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήσαμε και φέτος σχετικό αφιέρωμα, την Παρασκευή 4 Μαρτίου. Παρακολουθήσαμε σχετικά video και συζητήσαμε. Επίσης, στο πλαίσιο της δράσης «Σχολικός εκφοβισμός και Φυσική Αγωγή» με υπεύθυνους καθηγητές τον κ. Θεοχάρη Γιώργο και κ. Τόλη Βασίλη, οι μαθητές συμπλήρωσαν σχετικό ερωτηματολόγιο.

Συμφωνήσαμε όλοι ότι πρέπει να σπάσει ο φαύλος κύκλος της βίας και διαβάσαμε το ακόλουθο γράμμα:

Γράμμα στους απανταχού bullies

Αγαπημένοι μου bullies,

Παίρνω το θάρρος να σας γράψω ένα γράμμα διότι θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις μου.

Θα ήθελα να ξέρετε πως το να επιθυμείς να προκαλείς φόβο στην ψυχή κάποιου άλλου, λέει πολλά για τη δική σου ανασφάλεια όχι για το ελάττωμα ή την έλλειψη του άλλου. Ο άνθρωπος που δεν έχει εσωτερικά θέματα, δεν αισθάνεται καμία ανάγκη να προκαλέσει κακό σε κάποιον, δε θέλει να βλέπει κανέναν άλλο να υποφέρει. Είστε αδύναμοι, η ψυχή σας η ίδια είναι κυριευμένη από φόβο, απλώς δεν μπορείτε να το παραδεχτείτε ούτε εσείς στον εαυτό σας.

Θα ήθελα να ξέρετε πως δεν είμαι το φοβισμένο και αδύναμο παιδί που πιστεύετε. Δεν μπορείτε να λυγίσετε το πνεύμα μου, δε μπορείτε να με αποτρέψετε από το να πιστεύω σε εμένα και τις ικανότητές μου. Αυτό τον δυνατό άνθρωπο που κρύβω μέσα μου δεν είστε σε θέση να τον γνωρίζετε, όπως ούτε και το μυαλό μου. Δεν ξέρετε πόση δύναμη κρύβω μέσα μου, δε γνωρίζετε πως μπορώ να προστατεύσω τον εαυτό μου. Μη με πληγώνετε διαρκώς, διότι θα μείνετε απόπληκτοι από τη δύναμη που θα δείτε να βγαίνει από μέσα μου.

Καλοί μου bullies,

θα ήθελα να γνωρίζετε πως βοηθάμε την ανθρωπότητα να πάει ένα βήμα μπροστά όταν μένουμε ενωμένοι και όχι όταν χανόμαστε σε ανούσιες κόντρες και κακίες. Όταν δίνουμε το χέρι στον άλλον για να σηκωθεί και όχι όταν το υψώνουμε για να χτυπήσουμε.

Σταματήστε να προκαλείτε φόβο, σταματήστε να θέλετε να βλάπτετε την ψυχή άλλων ανθρώπων και δείξτε αγάπη. Μόνη η αγάπη δείχνει έναν δυνατό άνθρωπο, ο φόβος είναι γνώρισμα μόνο φοβισμένων ανθρώπων που προσπαθούν να αλαφρύνουν από τη δυστυχία που υπάρχει μέσα τους.

Αγαπημένοι μου bullies,

να ξέρετε πως αυτό που κάνετε κάποια στιγμή θα σβήσει από το χάρτη, δε θα υπάρχει πια. Ο φόβος που θέλετε να δημιουργείτε, δε θα έχει καμία αξία και οι άνθρωποι θα θεωρούν πια πλούσιο και δυνατό τον ευαίσθητο και όχι το νταή. Θα είμαι και εγώ ένας από εκείνους που θα έχουν αγωνιστεί ώστε οι πληγές του κόσμου αυτού να κλείσουν και να έρθουν ομορφότερες ημέρες.

Ευχαριστώ που με διαβάσατε.

https://efiveia.gr/gramma-stous-apantaxou-bullies/

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση