Τιμητική παρουσία της πρωταθλήτριας Ανθής Λιάγκου στο σχολείο μας

Η πρωταθλήτρια σφαιροβολίας Ανθή Λιάγκου τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση –αφιέρωμα στους Παραολυμπιακούς αγώνες, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα 17-5 στο σχολείο μας. Η επίσκεψη της Ανθής   έγινε ύστερα από πρόσκληση των υπεύθυνων καθηγητών Φυσικής Αγωγής, κυρίου Τόλη Βασίλη και κυρίου Θεοχάρη Γιώργου, στο πλαίσιο της δράσης «Σχολικός εκφοβισμός και Φυσική Αγωγή».

 

Αρχικά, οι μαθήτριες Σταύρου Παναγιώτα και Ελένη Τσιάλιου παρουσίασαν power point που ετοίμασαν για τα Παραολυμπιακά αθλήματα.

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ- ΑΝΘΗ ΛΙΑΓΚΟΥ

Στη συνέχεια, η μαθήτρια Νίκου Κωνσταντίνα παρουσίασε την προσκεκλημένη μας στους συμμαθητές της και την ευχαρίστησε για την τεράστια συμβολή της στην ενδυνάμωση και σωστή καθοδήγηση των νέων της πόλης μας, με τα παρακάτω λόγια:

«Με μεγάλη μας χαρά υποδεχόμαστε σήμερα μια μεγάλη πρωταθλήτρια του αθλητισμού και της ζωής, μια αγωνίστρια με Άλφα κεφαλαίο, που εκπροσωπεί την πόλη και τη χώρα μας, και μας κάνει υπερήφανους,  την Ανθή Λιάγκου. Η Ανθή, με τον συνεχή αγώνα της τα τελευταία χρόνια, μάς δίνει ένα παράδειγμα ζωής και μάς προτρέπει να βγαίνουμε μπροστά, οποιοδήποτε πρόβλημα κι αν έχουμε, να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε. Να μην αφήνουμε καμιά ιδιαιτερότητα να μας σταθεί εμπόδιο. Να μην αφήνουμε κανέναν να μας προσβάλει και να μας μειώνει. Εμείς οι νέοι, που προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας, να χτίσουμε τη ζωή μας στη σύγχρονη εποχή της σύγχυσης, της μιζέριας και της κοινωνικής απομόνωσης, της αδράνειας και της απάθειας, χρειαζόμαστε τέτοιους ανθρώπους σαν την Ανθή, να μας δείχνουν το δρόμο. Να μας λένε «Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δε θέλω».Κυρία Λιάγκου, νιώθουμε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε για την προσφορά σας και για την τιμή που μας κάνετε, να είστε σήμερα μαζί μας και σας καλούμε να πάρετε το λόγο.»

Στη συνέχεια, η Ανθή Λιάγκου  συνομίλησε με τους μαθητές και απάντησε στις ερωτήσεις τους. Μίλησε για την πορεία της στον αθλητισμό και στον πρωταθλητισμό, για τα εμπόδια και τις δυσκολίες που συνάντησε, αλλά που  δεν την πτόησαν, για τη δύναμη που όλοι έχουμε μέσα μας και πρέπει να ανακαλύψουμε. Και για άλλα πολλά που δύσκολα μπορούμε να αποδώσουμε με λόγια…

το μήνυμα της Ανθής

Πριν αποχωρήσουμε από την αίθουσα, ο καθηγητής των Καλλιτεχνικών κ. Σωτήρης Χρήστου χάρισε στην κ. Λιάγκου, το πορτραίτο που ζωγράφισε προς τιμήν της αποτυπώνοντας τη μοναδική στιγμή λίγο πριν τη ρίψη της σφαίρας. Επίσης, ο κ. Καρατζένης της έδωσε ένα συμβολικό δώρο και την ευχαρίστησε για το μοναδικό μάθημα που «παρέδωσε» στους μαθητές.

  

 

Η εκδήλωση συνεχίστηκε στην αυλή του σχολείου, όπου οι μαθητές έκαναν σφαιροβολία, στην αρχή από όρθια θέση και καθιστή στη συνέχεια.  Από την καταμέτρηση και καταγραφή των επιδόσεων προέκυψε το εξής συμπέρασμα: η ρίψη της σφαίρας από καθιστή θέση μειώνει την απόδοση περίπου στο μισό, πράγμα που δείχνει τις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας αθλητής που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα κάτω άκρα.    Η κυρία Ανθή παρακολουθούσε τις προσπάθειες των παιδιών και στο τέλος έκανε και η ίδια μία ρίψη. Είναι σίγουρο ότι θα μείνει αξέχαστη σε όλους αυτή η μέρα!!!

 

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση