Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Α’ Γυμνασίου στη Ζωσιμαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, στο Αρχαιολογικό Μουσείο,το Βυζαντινό και το Μουσείο Αργυροτεχνιας

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Α’ Γυμνασίου στη Ζωσιμαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων.

                      

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του Μουσείου και να δουν τα εκθέματα. Ήταν μια μοναδική εμπειρία που τους έδωσε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν και να εμπλουτίσουν όσα διδάσκονται στο μάθημα της Ιστορίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη ενημερώθηκαν από τους υπαλλήλους για την ιστορία του κτιρίου και παρακολούθησαν βίντεο με θέμα: «Η απελευθέρωση των Ιωαννίνων μέσα από έργα ζωγραφικής». Επίσης, εμπλούτισαν τις γνώσεις τους σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας μιας βιβλιοθήκης, συνδέοντας τις με σχετικές δραστηριότητες που εκπονούνται στο πλαίσιο της δράσης «Ζωντανεύοντας τη βιβλιοθήκη μας…».

Επίσης, οι μαθητές του Α3 και του Α4 πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Βυζαντινό Μουσείο και στο Μουσείο Αργυροτεχνίας. Την περιήγηση στους χώρους του Μουσείου Αργυροτεχνίας, το οποίο βρίσκεται στο κάστρο των Ιωαννίνων, και συγκεκριμένα στο δυτικό προμαχώνα της νοτιανατολικής ακρόπολης (Ιτς Καλέ), ανέλαβε η φιλόλογος του σχολείου μας Σοφία Χρήστου. Οι μαθητές με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους, επισκέφτηκαν τους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου και εξερεύνησαν τον περιβάλλοντα χώρο. Η συγκεκριμένη επίσκεψη έγινε αφορμή να αισθητοποιήσουν και να προσεγγίσουν βιωματικά όσα είχαν διδαχθεί με την κυρία Χρήστου αναφορικά με το ποίημα του Μιχάλη Γκανά «Γυάλινα Γιάννενα».

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση