Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Μουζακίου

Στις 5 και 6 Απριλίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Μουζακίου. Συμμετείχαν οι μαθητές της Β΄ τάξης στα πλαίσια της εκπόνησης σχετικού περιβαλλοντικού προγράμματος.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου, νυν Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.) βρίσκεται στο Μουζάκι, το οποίο  ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και είναι χτισμένο στις παρυφές του όρους Ίταμος σε υψόμετρο 180 μέτρων στη νοτιοδυτική άκρη του θεσσαλικού κάμπου.

   

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα από τα ειδικά προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί από την παιδαγωγική ομάδα του Κέντρου, το πρόγραμμα «Ενέργεια».  Στόχος του προγράμματος είναι να ανακαλύψουν τις επιπτώσεις στο περιβάλλον από τον τρόπο παραγωγής ενέργειας σήμερα και να κατανοήσουν την ανάγκη εξοικονόμησής της. Επίσης, να μάθουν για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την αναγκαιότητα εφαρμογής τους.

 

Επίσης, κατά τη διάρκεια της διήμερης διαμονής οι μαθητές επισκέφτηκαν τη λίμνη Πλαστήρα, το φράγμα, το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο, το βοτανικό κήπο και τα εκκλησιαστικά αξιοθέατα της περιοχής.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.