ΔΙΝΩ ΣΚΥΤΑΛΗ ΣΕ ΣΕΝΑ – ΤΕΡΜΑΤΙΖΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥ!

Η μαθήτρια της Γ΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Ανατολής, κυρία Δασκάλου Μελίνα, αφηγείται … το Ευ Αγωνίζεσθαι του σχολείου μας:

«Το ευ αγωνίζεσθαι υπήρξε η αφορμή για τις δράσεις του σχολείου μας στη μέρα αυτή του Aθλητισμού. Μία αρχαία φράση με διαχρονική σημασία την οποία ίσως και να έχουμε ξεχάσει να την συμπεριλάβουμε στον αθλητισμό των σημερινών χρόνων.

Με τη φράση αυτή οι αρχαίοι Έλληνες ήθελαν να θέσουν ηθικές αρχές και κανόνες στον  αθλητισμό, ήθελαν να δείξουν ότι κάποιος δεν αγωνίζεται για τη νίκη, αλλά αγωνίζεται για τη σωστή νίκη, τον σεβασμό στον συναθλητή, το ομαδικό πνεύμα, την ψυχική σταθερότητα, τη δικαιοσύνη, την αξιοκρατία και τέλος την αποδοχή της ήττας και την αυτοβελτίωση.

Ωθούμενοι από όλες αυτές τις τόσο σπουδαίες αρχές αποφασίσαμε κι εμείς να τρέξουμε για τον ευγενή σκοπό του ευ σε έναν αγώνα σκυταλοδρομίας με τη συμμετοχή όλου του μαθητικού πληθυσμού του 1ου Γυμνασίου Ανατολής, συμπεριλαμβανομένων και των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρία, και να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε την έννοια του αθλητικού ιδεώδους που τείνει να εξαφανιστεί στις μέρες μας.
Όλη αυτή η διαδικασία μας κάνει να σκεφτούμε ως άτομα αλλά και ως σύνολο, ότι ίσως η πραγματική νίκη δε βρίσκεται στη γραμμή του τερματισμού αλλά στο τι είμαστε ως άνθρωποι, τελικά μόνο έτσι βρίσκει κανείς το πραγματικό Ευ της Ευτυχίας, της Ευσυνειδησίας, της Ευημερίας, του Ευ αγωνίζεσθαι!»

Το 1ο Γυμνάσιο Ανατολής υπέβαλε αίτηση συμμετοχής στον Πανελλήνιο διαγωνισμό με τίτλο «Τρέχω για το Ευ«, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού BEACTIVE ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ. Αναμένουμε τα αποτελέσματα!  Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι είμαστε ήδη νικητές στη ζωή της Υγείας, της Ευεξίας, της Χαράς.  Επειδή θέλουμε πάντα να μαθαίνουμε να τερματίζουμε μόνο για το Ευ!

Σχετικά με ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΠΑΚΑΛΗ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.