ΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ!

«ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

   Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Γ1καιΓ2 του 1ου Γυμνασίου Ανατολής πραγματοποίησαν την Τρίτη12Δεκεμβρίου 2023 μια ξεχωριστή επίσκεψη στονΖωγράφειο Οίκο Ευγηρίας. Συνοδεύονταν από τις εκπαιδευτικούς που υλοποιούν την δράση «Όταν οι γενιές συναντώνται» του άξονα «Σχολείο και Κοινότητα» στέλνοντας όλοι μαζί ένα μεγάλο μήνυμα αγάπης και αισιοδοξίας στους φιλοξενούμενους της δομής.

Η διευθύντρια του ΖωγράφειουΟίκου κα Νούση Ροζαλία μας υποδέχτηκε θερμά και στη συνέχεια ενημέρωσε τους μαθητές/τριες για τις συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων τονίζοντας τη σημαντικότητα του έργου που επιτελείται από το προσωπικό της δομής.

Τα παιδιά γεμάτα ενθουσιασμό πρόσφεραν στους ηλικιωμένους χειροποίητα έργα που κατασκεύασαν στο εργαστήριο Tεχνολογίας του σχολείου μας, συνομίλησαν μαζί τους, αντάλλαξαν ευχές και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικες μελωδίες σκορπίζοντας όμορφα χαμόγελα, χαρά, ελπίδα και πολλή συγκίνηση.

Η επίσκεψη αυτή είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών σχετικά με τα συναισθηματικά και πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας και την καλλιέργεια αξιών όπως ο σεβασμός, η αλληλεγγύη και η αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Τέτοιες βιωματικές δράσεις προάγουν τη σύνδεση του σχολείου με την τοπική κοινότητα και διευρύνουν τα όριά του στην κοινωνία.

Η Συντονίστρια της Δράσης: κα Γαλάνη Β.

Τα μέλη της Ομάδας Δράσης: κυρίες Δωροπούλου Σ., Θανάση Ε., Μαντζιάρα Π.,Σαραντάκη Α., Τσαπαρλή Π.»

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ! 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟ ΕΥΓΗΡΙΑΣ

Σχετικά με ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΠΑΚΑΛΗ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.