ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ – ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Η καθηγήτρια Μαθηματικών του σχολείου μας , κυρία Κουτουρίνη Γεωργία μαθαίνει στους μαθητές και στις μαθήτριές της πώς να μαθαίνουν μαθηματικά, μετασχηματίζοντας το προαύλιο σε υπαίθρια αίθουσα διδασκαλίας.

Μετρώντας το Δέντρο

«Τα μαθηματικά είναι διασκεδαστικά και το αποδεικνύουμε!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ Γυμνασίου μέτρησαν το ψηλότερο δέντρο της αυλής του σχολείου μας χρησιμοποιώντας τριγωνομετρία.

Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε σε διδακτικές ώρες των μαθηματικών την 1η και 2η μέρα του Φεβρουαρίου, σε όλα τα τμήματα της Β΄ Γυμνασίου. Σκοπός της δράσης ήταν να εφαρμόσουν τα παιδιά στην πράξη την εφαπτομένη οξείας γωνίας υπολογίζοντας το ύψος ενός δέντρου και να «μαθηματικοποιήσουν» με αυτόν τον τρόπο καταστάσεις που σχετίζονται με την οπτική τους αντίληψη.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες χωρίστηκαν σε ομάδες και διαμοίρασαν τα καθήκοντά τους. Όλα όσα χρειάστηκαν ήταν ένα μέτρο, ένα μοιρογνωμόνιο, ένας χάρακας, ένα φύλλο εργασίας και γνώσεις τριγωνομετρίας.

Η αγάπη για τα μαθηματικά μεγαλώνει….στόχος επετεύχθη!

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες της Β΄ Γυμνασίου για το πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας, για την προσπάθεια και την άψογη συμπεριφορά τους!

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Κουτουρίνη Γεωργία, ΠΕ03″

Σχετικά με ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΠΑΚΑΛΗ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.