Τριήμερη στη Θεσσαλονίκη με τη Γ΄Τυμνασίου

Πέμπτη πρωϊ στις 15 Μαρτίου με σύμμαχο τον υπέροχο καιρό, ξεκινήσαμε για τη Θεσσαλονίκη. Μετά από μια σύντομη στάση στα Γρεβενά φθάσαμε στον Αρχαιλογικό χώρο της Βεργίνας, Επισκεφθήκαμε του τάφους του Φίλλιπου του Β΄και της γυναίκας του, τον τάφο ενός πρίγκιπα (πιθανότατα του γιου του Μ. Αλεξάνδρου) και θαυμάσαμε τα κατπληκτικά κτερίσματα.

Στη συνέχεια πήγαμε στη Βέροια όπου περιηγήκαμε στη πόλη και γευματίσαμε.  Φθάσαμε στη Θεσσαλονίκη τα απόγευμα και τακτοποιηθήκαμε στο ξενοδοχείο.  Το βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους στο πασίγνωστο «Σαββίκο» φάγαμε, ενώ παρακολουθήσαμε και τον αγώνα του Ολυμπιακού.

Την επομένη το πρωϊ επισκεφθήκαμε την Δημοτική Πινακοθήκη και στη συνέχεια το Λευκό Πύργο, όπυ θάυμάσαμε από την ταράτσα του την υπέροχη θέα.  Μετά παρακολουθήσαμε τις παραστάσεις στο Πλανητάριο και ενθιαστήκαμε με τον προσομοιωτή, με τον οποίο κάναμε ένα ταξίδι με το «κοσμικό εξπρές». Μετά από αυτό γευματίσαμε αλλά…και ψωνίσαμε στο εμπορικό κέντρο «Κόσμος». Το βράδυ στο ¨Οπτα πυρί» φάγαμε και διασκεδάσαμε.

Σάββατο πρωϊ , ξεκινήσαμε για το Αρχαιολογικό Μουσείο και μετά την περιήγηση σ΄αυτό επισκεφθήκαμε τον Άγιο Δημήτριο και τις κατακόμβες, ενώ το μεσημέρι το διαδραστικό Μουσείο κινηματογράφου. Εκεί οι μαθητές αναλαμβάνοντας ρόλους «γύρισαν» μικρά video.

Το απόγευμα γεμάτοι από όμορφες αναμνήσεις, οι οποίες ελπίζουμε να συντροφεύουν τους μαθητές μας για τα επόμενα χρόνια, αλλά και κουρασμένοι ξεκινήσαμε για την Ανατολή…

Κατηγορίες: Εκπαιδευτικά άρθρα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση