Αγιασμός και μήνυμα του Διευθυντή του σχολείου κ. Καρατζένη Χρήστου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Καλημέρα σας! Καλή αρχή και καλή σχολική χρονιά!
Να μαστε πάλι εδώ, στην ίδια αυλή, στα ίδια θρανία με τους ίδιους καθηγητές! Στο σχολείο μας!
Για μερικούς είναι μια καινούρια κατάσταση,νέα πράγματα και πρόσωπα, νέες συνήθειες! Καλώς ορίσατε λοιπόν κι εσείς οι νέοι μαθητές ? συμμαθητές μας!

Το πρώτο που θα ευχηθώ είναι υγεία ? θεωρώ ότι είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε! Το δεύτερο που θα ευχηθώ είναι δύναμη! Δύναμη για να αντέξουμε τη δύσκολη εποχή που περνάμε. Κι εσείς κι εμείς! Την εποχή της κρίσης! Της έντονης οικονομικής κρίσης, της πολιτικής κρίσης αλλά κυρίως και πάνω απ?όλα της κρίσης των αξιών! Της ηθικής κρίσης, της καθημερινής κρίσης, της κρίσης της συνείδησης! Γι? αυτό θα ευχηθώ και διάθεση! Διάθεση για μάθηση, για γνώση?! Νομίζω ότι στις μέρες μας είναι ίσως το σημαντικότερο όπλο στα χέρια μας για να αντισταθούμε στις δυσκολίες που έρχονται και να μπορούμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Γι? αυτό μην το καταφρονείτε το σχολείο ? δείτε το σαν το χώρο που θα σας προσφέρει δύναμη, ασφάλεια, γνώση, σαν το χώρο που θα σας δίνει χαρά γιατί εδώ θα βρίσκετε τους φίλους σας, θα μιλάτε για ό,τι σας συμβαίνει, θα βλέπετε ένα διαφορετικό τρόπο συμπεριφοράς, νέες ιδέες, άλλες καταστάσεις.
Το σχολείο μας φέτος έχει λίγο παραπάνω από 200 μαθητές και όλοι διαφορετικοί μεταξύ σας ? το πρώτο μάθημα- η αποδοχή της διαφορετικότητας, δεύτερο μάθημα η συνύπαρξη, ο σεβασμός, η κοινή πορεία?. Βλέπετε το σχολείο δεν διδάσκει μόνο Ιστορία, Μαθηματικά, Αρχαία, Αγγλικά κτλ αλλά καθοδηγεί ώστε να βρει ο καθένας το δικό του δρόμο κοινωνικά, πνευματικά, ηθικά, αλλά πάνω απ?όλα ανθρώπινα ? Εσείς ? θα μπορέσετε να βρείτε το δικό σας δρόμο?

Αρχίζει η αναζήτηση λοιπόν?

Να ευχηθώ και στους συναδέλφους μου καλή δύναμη στο διδακτικό, αλλά κυρίως στο παιδαγωγικό τους έργο που ξέρω ότι είναι δύσκολο. Τους έχω όμως απόλυτη εμπιστοσύνη ότι θα τα καταφέρουν.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση