7η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ?Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2020

«Αθλούμαι-Μένω Υγιής ?Μένω Ασφαλής»

Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 εορτάζεται η 7η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ?Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2020 κάτω από τις ειδικές συνθήκες που βιώνουν τα σχολεία λόγω πανδημίας.

Ειδικά σήμερα που η διαφύλαξη της υγείας όλων των ανθρώπων του πλανήτη είναι το μείζον θέμα που μας απασχολεί, έχει ιδιαίτερη σημασία να τονίσουμε τη συμβολή στης άθλησης προς αυτή την κατεύθυνση.

Τα οφέλη των αθλημάτων και ασκήσεων
Ας δούμε μερικά  στοιχεία, που προέκυψαν από έρευνες αναφορικά με τα οφέλη, τα οποία μπορούμε να αποκομίζουμε από τα σπορ, τη σωματική εξάσκηση και τον αθλητισμό:

1. Μάθετε ότι δυστυχώς αυτοί που δεν βρίσκουν χρόνο για σωματική άσκηση θα πρέπει να βρουν χρόνο για γιατρούς και φροντίδα, λόγω ασθενειών που θα προκύψουν εξαιτίας της απουσίας της τακτικής άσκησης του σώματός τους.

2. Προτιμάτε να χρησιμοποιείτε σκαλοπάτια και όχι ανελκυστήρα. Η συνήθεια αυτή μειώνει τη χοληστερόλη, την αρτηριακή πίεση, τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και προσφέρει μακροζωία.

3. Να θυμάστε: Ένας από τους καλύτερους τρόπους πρόληψης καρκίνου του μαστού, του πάχος του εντέρου, της μήτρας και άλλων καρκίνων είναι η τακτική σωματική άσκηση 30 λεπτών κάθε μέρα!

4. Να ξέρετε ότι η σωματική άσκηση επιδρά σε νευρώνες εγκεφάλου. Τους κάνει να ελέγχουν και να μειώνουν την όρεξη και έτσι σας βοηθά να έχετε κανονικό βάρος σώματος.

5. Η προπόνηση δύναμης μπορεί να γίνεται με την άρση βαρών, το σκουός, το σπριντ, το ποδόσφαιρο, το σκι που είναι αναερόβιες ασκήσεις, οι οποίες αυξάνουν τη δύναμη και τη μάζα μυών, ενώ ταυτόχρονα ισχυροποιούν τα οστά.

6. Στους άνδρες η χαμηλή τεστοστερόνη αίματος σχετίζεται με μεγαλύτερη θνησιμότητα. Η τακτική σωματική άσκηση των ανδρών συμβάλλει στην αύξηση της τεστοστερόνης και απομακρύνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας.

7. Φροντίζετε για τον εγκέφαλο σας! Οποιαδήποτε μορφή σωματικής άσκησης είναι ωφέλιμη για τον εγκέφαλο. Η πνευματική διαύγεια ευεργετείται από τη σωματική άσκηση.

Δείτε τα σχετικά βιντεάκια:

 

Μερικές ακόμα πληροφορίες:

Τα επιστημονικά στοιχεία για την πρόληψη του καρκίνου δείχνουν ότι όσο περισσότερο ασκείτε το σώμα σας, τόσο το καλύτερο. Η σύγχρονη έρευνα δείχνει ότι 60 ή περισσότερα λεπτά μέτριας άσκησης (όπως το ζωηρό περπάτημα, το κούρεμα του γρασιδιού ή η κολύμβηση σε μέτριο ρυθμό) και 30 ή περισσότερα λεπτά έντονης δραστηριότητας (όπως το αερόμπικ, το τρέξιμο ή η γρήγορη ποδηλασία) καθημερινά, είναι ό, τι καλύτερο για να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

 Χαλάρωση και μείωση του άγχους.
Ενδυνάμωση των μυών και αύξηση της ενέργειας και του σθένους.Βελτίωση της εμφάνισης και της στάσης του σώματος.Σωματική και ψυχική ευεξία και αύξηση της αυτοπεποίθησης.Μείωση του κινδύνου κρυολογήματος και γριπώδους λοίμωξης κατά 23%.Για την απόκτηση των ανωτέρω, αρκούν 30 λεπτά σωματικής άσκησης, μέτριας έντασης τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας. Παρόλα αυτά, στην Ευρώπη πάνω από τα 2/3 του πληθυσμού δεν ακολουθούν τη σύσταση αυτή.Οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε καθιστική ζωή, περνάμε πολύ χρόνο μπροστά στην τηλεόραση και μετακινούμαστε με το αυτοκίνητο αντί να περπατάμε. Το περπάτημα είναι σπουδαία άσκηση. Δεν είναι απαραίτητο να εγγραφείτε σε γυμναστήριο για να γίνετε πιο δραστήριος. Επιλέξτε τις δραστηριότητες που σας ευχαριστούν και αυτές που ταιριάζουν με την καθημερινότητά σας.

  • Διασκεδάστε με δραστηριότητες, όπως ποδηλασία, παιχνίδι με μπάλα ή συμμετοχή σε αθλητική ομάδα
  • Περπατήστε με κάποιον φίλο ή εγγραφείτε σε ομάδα πεζοπορίας
  • Συμμετέχετε σε τάξη εκμάθησης χορών
  • Δοκιμάστε να κάνετε ομαδικά γυμναστική στο γυμναστήριο
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση