Δράση για τη διαφορετικότητα με προσκεκλημένη την κ. Ανθή Λιάγκου

Μία από τις δράσεις που υλοποιούνται κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους, είναι η δράση με τίτλο «Η καθολική αποδοχή της διαφορετικότητας ως παράγοντας πρόληψης και αποτροπής της σχολικής βίας» με υπεύθυνους καθηγητές τους κυρίους Θεοχάρη Γ., Τόλη Β. και Χρήστου Σ.

Η έννοια της διαφορετικότητας καλύπτει την αποδοχή και το σεβασμό. Σημαίνει ότι κάθε άτομο είναι μοναδικό και αναγνωρίζονται οι μεμονωμένες διαφορές όσον αφορά τη φυλή, το έθνος, το φύλο, τις φυσικές δυνατότητες, πεποιθήσεις, ιδεολογίες κλπ. Μια διάσταση της διαφορετικότητας είναι η προκατάληψη και η υποτίμηση των δεξιοτήτων των ατόμων. Οι διακρίσεις, οι προκαταλήψεις και η μη αποδοχή της διαφορετικότητας είναι ζητήματα που καλούμαστε να διαχειριστούμε στο χώρο του σχολείου, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα δημιουργικό, χαρούμενο και ασφαλές μαθησιακό περιβάλλον.

 

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου οι μαθητές της Γ τάξης του σχολείου μας και οι υπεύθυνοι καθηγητές οργάνωσαν σχετική εκδήλωση με προσκεκλημένη την κ. Ανθή Λιάγκου. Αρχικά προβλήθηκε power point – εργασία των μαθητών για τη διαφορετικότητα και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

 

 

 


 

 

  

Επίσης, προβλήθηκε η ταινία μικρού μήκους «5 ιστορίες διαφορετικότητας».

Μετά την προβολή της ταινίας η συζήτηση συνεχίστηκε και η κ. Λιάγκου απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών, μίλησε για την πορεία της στον αθλητισμό και στον πρωταθλητισμό, για τα εμπόδια και τις δυσκολίες που συνάντησε λόγω της διαφορετικότητάς της, αλλά που  δεν την πτόησαν, για τη δύναμη που όλοι έχουμε μέσα μας και πρέπει να ανακαλύψουμε.

Πριν αποχωρήσουμε από την αίθουσα, η διευθύντρια του σχολείου μας κ. Ευφροσύνη Θανάση χάρισε στην κ. Λιάγκου, ένα συμβολικό δώρο και την ευχαρίστησε για την τιμή που μας έκανε και για το μοναδικό μάθημα που «παρέδωσε» στους μαθητές.

  

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση