Ας γιορτάσουμε τις Απόκριες με ασφάλεια! Προσοχή σε κροτίδες και δυναμιτάκια!

Μια πολύ χρήσιμη ομαδική εργασία εκπονήθηκε σήμερα από ομάδα μαθητών του σχολείου μας ενόψει των αποκριάτικων εορταστικών εκδηλώσεων.

Ξεκινώντας από την παρατήρηση ότι η χρήση κροτίδων τις μέρες αυτές είναι συχνό φαινόμενο, εξετάστηκε το θέμα της ασφάλειας αλλά και άλλες συνέπειες που προκαλούνται. Επισημάνθηκαν οι σοβαροί κίνδυνοι που εγκυμονεί η χρήση κροτίδων και βεγγαλικών από τα παιδιά. Οι κροτίδες και τα βεγγαλικά δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα, που στα χέρια των παιδιών γίνονται «φονικά όπλα», απειλώντας τη σωματική τους ακεραιότητα αλλά και την ίδια τους τη ζωή. Τα στοιχεία που κάθε χρόνο δημοσιοποιούνται αντιπροσωπεύουν περιστατικά παιδιών, οικογενειών, ανθρώπων που ζουν γύρω μας και αναπάντεχα βρέθηκαν αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα. Μάλιστα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επιμένει στην τεράστια σημασία της πρόληψης, αφού έχει μέχρι σήμερα διαχειριστεί αρκετά τέτοια περιστατικά σε όλη την Ελλάδα, τα οποία πέρα από σοβαρές, πολλές φορές μη αναστρέψιμες σωματικές βλάβες, προκαλούν και σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Εκτός από τα παραπάνω πολύ σοβαρές είναι οι βλάβες που προκαλούνται στα ζώα με την έκθεσή τους σε απρόσμενους δυνατούς θορύβους. Επιπρόσθετα, με τον καπνό που απελευθερώνεται συμβάλλουν στην ατμοσφαιρική ρύπανση.

Οι μαθητές έγραψαν τι τους έκανε εντύπωση από την έρευνα που εκπόνησαν και δήλωσαν ικανοποιημένοι που έμαθαν πράγματα που ως τώρα δε γνώριζαν.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση