Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στις 6 Δεκεμβρίου 2023 στον χώρο του σχολείου μας η προγραμματισμένη ενημερωτική εκδήλωση για το έργο και την ανθρωπιστική δράση του Ερυθρού Σταυρού στο πλαίσιο της δράσης αυτοαξιολόγησης που υλοποιείται στο σχολείο μας με τίτλο «Όταν οι γενιές συναντώνται», του άξονα «Σχολείο και Κοινότητα». Υποδεχθήκαμε με χαρά την αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Ιωαννίνων που ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκλησή μας.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Κοντογιώργος Ε. από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, η κα Θεοδωρίκα Ν. από το Σώμα Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας και η κα Στασινού Α. από το Σώμα Εθελοντών Νοσηλευτικής. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο της Βιβλιοθήκης οι εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού ανέδειξαν τη σπουδαία προσφορά, αρωγή και συμπαράσταση του Οργανισμού προς κάθε συνάνθρωπό μας που βρίσκεται σε ανάγκη. Η προσφορά αυτή βασίζεται στον εθελοντισμό και την ανιδιοτέλεια των μελών του, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη πολύτιμη βοήθεια που παρέχεται στην ευάλωτη κοινωνική ομάδα των ηλικιωμένων.

Οι μαθητές/τριες των τμημάτων Γ1 και Γ2 του σχολείου μας παρακολούθησαν την εκδήλωση με μεγάλο ενδιαφέρον και παραδειγματική συμπεριφορά. Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με ερωτήσεις και απορίες που διατύπωσαν οι μαθητές/τριές μας. Η κυρία Κουτσού Χ. παρευρέθη στη σχολική μας εκδήλωση ως εκπρόσωπος του Δ.Σ. του Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Ανατολής.

Επιμέλεια κειμένου και ψηφιακού υλικού: οι διοργανώτριες  καθηγήτριες της ενδοσχολικής δράσης, κυρίες Γαλάνη Β. (Συντονίστρια της ομάδας δράσης), Δωροπούλου Σ., Θανάση Ε., Μαντζιάρα Π,. Σαραντάκη Α., Τσαπαρλή (μέλη της ομάδας δράσης).

Εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων, η Διεύθυνση του Σχολείου ευχαριστεί θερμά τα άξια μέλη του Παραρτήματος Ερυθρού Σταυρού της πόλης μας, συγχαίρει τους εκπροσώπους τους για το φιλάνθρωπο έργο τους και εύχεται  το παράδειγμά τους να γίνει στάση ζωής σε όλους μας.

Συγχαρητήρια στις συναδέλφους μας και στους μαθητές μας για την άψογη διοργάνωση αυτής της δράσης και για τη συμβολή τους στην ολοκλήρωσή της. 

Σχετικά με ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΠΑΚΑΛΗ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.