«Δία, μ’ ακούς;», ΡΩΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗΣ … ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ!

Την ομαδική έκθεση «Δία, μ’ ακούς», με θέμα τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, την οποία παρουσιάζει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών στον εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής», επισκέφτηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Α1 και Α2, την Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023, στο πλαίσιο του μαθήματος της Αρχαίας Ιστορίας.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πετάξουν για τρεις ώρες σαν τα μυθικά περιστέρια μαζί με δύο από τις διοργανώτριες της Έκθεσης, τις κυρίες Βλάχου Μαρία και Κωνσταντίνα Ζήδρου, και να ατενίσουν τα μονοπάτια της Δωδωναίας Αρχιτεκτονικής,  Τέχνης και Θρησκείας. Συμμετέχοντας, δε, και σε ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι, τους δόθηκε η δυνατότητα να γράψουν τις επιθυμίες τους και να αναρωτηθούν κατά πόσο εκείνες μπορούν να πραγματοποιηθούν, όπως έκαναν και οι Αρχαίοι με τους χρησμούς. Τροφή για προβληματισμό και συζήτηση … στο κοντινό μέλλον του μαθήματος!

Η βιωματική αυτή δράση ολοκληρώθηκε έξω από τον εκθεσιακό χώρο με ένα σύντομο παιχνίδι  ερωταποκρίσεων/λόγου-αντιλόγου μεταξύ των μαθητών και μαθητριών των δύο τμημάτων υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών Φιλολογίας, κας Ολυμπίας Μπακάλη, Διευθύντριας και κας Γεωργοπούλου Χρυσούλας, Συμβούλου Σχολικής Ζωής, καθώς και της καθηγήτριας Αγγλικών και Συγγραφέα, κας  Πάνου Μαγδαληνής.

ΔΙΑ Μ΄ΑΚΟΥΣ;!

Σχετικά με ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΠΑΚΑΛΗ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.