Ενημέρωση σε περίπτωση εμφάνισης θετικού κρούσματος σε τμήμα του σχολείου

Σε περίπτωση εμφάνισης θετικού κρούσματος σε τμήμα του σχολείο πρέπει να γίνουν οι ακόλουθες ενέργειες σύμφωνα με την υπάρχουσα 4187-22 ΚΥΑ:

1. Αν ο μαθητής και ο εκπαιδευτικός είναι πλήρως εμβολιασμένος ή έχει νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο θα πρέπει να κάνει self test την πρώτη και την έβδομη ημέρα από την ανίχνευση του κρούσματος. Εάν είναι αρνητικό το τεστ συνεχίζει κανονικά τις δραστηριότητές του. Εάν είναι θετικό πρέπει να υποβληθεί σε rapid test σε δημόσια δομή δωρεάν ή ιδιωτική δομή με δική σας δαπάνη. Σε αυτή την περίπτωση ο μαθητής τίθεται σε καραντίνα

2. Αν ο μαθητής και ο εκπαιδευτικός είναι ανεμβολίαστος πρέπει άμεσα να υποβληθεί σε rapid test την πρώτη και την έβδομη ημέρα από την ανίχνευση του κρούσματος σε δημόσια δομή δωρεάν ή ιδιωτική δομή με δική σας δαπάνη. Επιπλέον θα κάνει και δύο self test την τρίτη και πέμπτη ημέρα.

3. Ανεμβολίαστοι μαθητές χωρίς ιστορικό νόσησης το τελευταίο εξάμηνο οι οποίοι κάθονται σε κοντινές θέσεις με τα κρούσματα θα πρέπει να υποβληθούν σε rapid test σε δημόσια δομή δωρεάν ή ιδιωτική δομή με δική σας δαπάνη την πρώτη και έβδομη μέρα και τiς υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας σε καθημερινά self test.( Οι μαθητές που εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία θα ενημερώνονται από την Διεύθυνση του σχολείου)

Οι μαθητές όταν θα προσέρχονται στις δημόσιες δομές για rapid test θα ενημερώνουν ότι στο τμήμα στο οποίο φοιτούν υπάρχει θετικό κρούσμα covid 19 πράγμα για το οποίο ενημερώθηκαν από την Διεύθυνση του Σχολείου.

Σε περίπτωση που κάποιο self test βγει θετικό ο μαθητής ή ο εκπαιδευτικός δεν προσέρχεται στο σχολείο και υποβάλλεται σε rapid test σε δημόσια δομή δωρεάν ή ιδιωτική δομή με δική σας δαπάνη. Σε κάθε άλλη περίπτωση ο μαθητής ή ο εκπαιδευτικός προσέρχεται κανονικά στο σχολείο.

Συνοπτικά οι παραπάνω ενέργειες φαίνονται στον πίνακα που ακολουθεί:

πίνακας ενεργειών σε περίπτωση κρούσματος

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση