6 Μαρτίου – Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήσαμε και φέτος σχετικό αφιέρωμα, σήμερα Πέμπτη 9 Μαρτίου.

Προβλήθηκε video που δημιούργησαν οι μαθητές του Α2 (επιμέλεια της Κωνσταντίνας Σιώζου).

Επίσης, παρακολουθήσαμε από τους μαθητές του Α1 θεατρική απόδοση του μυθιστορήματος της Γιώτας Φώτου «ΚΩΔΙΚΑΣ 99». Οι μαθητές αφιέρωσαν την παράσταση στα αδικοχαμένα παιδιά των Τεμπών και κρατώντας λουλούδια στα χέρια διάβασαν σχετικό ποίημα που έγραψε ο συμμαθητής τους Θοδωρής Γκογκάκης.

κωδικας 99 διαφάνειες παράστασης

Παράλληλα, τμήματα της Α΄και Γ΄τάξης παρακολούθησαν έκθεση ζωγραφικής και βίντεο  μαθητών σχετικά με τον Σχολικό Εκφοβισμό. Η έκθεση διοργανώθηκε από το Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης (ΔΣΣΔ) του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών (ΠΤΝ) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών. Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση στην οποία συμμετείχαν μαθητές του σχολείου μας. Τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν έργα συμμαθητών τους από διάφορες πόλεις της χώρας, να τους συναντήσουν και να μοιραστούν μαζί τους εμπειρίες και σκέψεις.

Τέλος, στα πλαίσια του μαθήματος της τεχνολογίας πραγματοποιείται έρευνα από την μαθήτρια της Γ’ τάξης , Κύρκου Χρυσάνθη προκειμένου να καταγραφούν οι απόψεις των μαθητών του σχολείου μας για τον σχολικό εκφοβισμό. Επιβλέπουσα καθηγήτρια της έρευνας: Θανάση Ευφροσύνη. Έρευνα για τον σχολικό εκφοβισμό (google.com)


Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση