ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Γ2 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Η καθηγήτρια Φιλολογίας του σχολείου μας, κυρία Χρυσούλα Γεωργοπούλου, σχεδίασε και οργάνωσε με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Τμήματος Γ2 την πρώτη τους απόδραση στη βιωματική διδασκαλία εκτός σχολείου.

Η εκπαιδευτικός μάς ενημερώνει:

«Τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων επισκέφθηκαν την Πέμπτη, 16-11-2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γ2, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης που αφορά στο φαινόμενο της ευεργεσίας με τη Συντονίστρια του Σχεδίου, κυρία Χρυσούλα Γεωργοπούλου.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στον χώρο της Βιβλιοθήκης, και στη συνέχεια, ομαδοσυνεργατικά, αναζήτησαν βιβλιογραφία για την εκπόνηση της ερευνητικής εργασίας που αποτελεί διδακτικό αντικείμενο της 1ης Ενότητας της Γλωσσικής Διδασκαλίας με θέμα την ευεργεσία.

Η εμπειρία αποτυπώθηκε ιδιαίτερα θετικά στους μαθητές, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν από τους τεράστιους χώρους της βιβλιοθήκης, το πλήθος και την ποικιλία των βιβλίων, τον τρόπο ταξινόμησης. Ανταποκρίθηκαν με μεγάλη ευελιξία στις οδηγίες που τους δόθηκαν από την υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης, η οποία εκφράστηκε ιδιαίτερα επαινετικά για την ωριμότητα των μαθητών και τη μεταξύ τους συνεργασία.

Η μέθοδος προσέγγισης του διδακτικού αντικειμένου οδήγησε ταχύτατα στην ουσιαστική κατανόησή του και οι μαθητές διατύπωσαν την επιθυμία να επισκεφθούν εκ νέου τη Βιβλιοθήκη και να οργανώσουν εκεί κάποιο μάθημα.

Ο υποβλητικός χώρος της Βιβλιοθήκης ανέβασε στα μάτια τους την αξία της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τους έφερε ένα βήμα πιο κοντά στη μελλοντική διάσταση της φοίτησής τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Έτσι, ολοκληρώνοντας την επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη, εκφράστηκε από το σύνολο του Τμήματος η επιθυμία περιήγησης και σε άλλους χώρους της Πανεπιστημιούπολης. Οι μαθητές έγιναν δεκτοί και ξεναγήθηκαν στο Τμήμα ζωγραφικής και γλυπτικής, και μάλιστα τους δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουν για λίγα λεπτά και ένα ακαδημαϊκό μάθημα…».

 

Σχετικά με ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΠΑΚΑΛΗ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.