ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ & ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ!

Προχωρούν οι πρόβες για την παράσταση «Ελένη» στο πλαίσιο διασχολικής δράσης

Υπεύθυνοι για τις πρόβες: Χρυσούλα Γεωργοπούλου, Παναγιώτης Βούλγαρης
Συμμετέχοντες στο πρόγραμμα: Ολυμπία Μπακάλη, Βασιλική Τσάγκα, Παύλος Καραγιάννης, Βασιλική Ντάφλου
Μαθητές από τρία σχολεία – το 1ο Γυμνάσιο Ανατολής, το 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων και το 2ο Λύκειο Ιωαννίνων – συμπράττουν για να ανεβάσουν τη θεατρική παράσταση «Ελένη» του Ευριπίδη. Απώτερος στόχος είναι η συμμετοχή στις δράσεις «Υιοθεσία αρχαίου θεάτρου» και «Ολύμπια εν Δίω».
Οι ωφέλειες της διασχολικής δράσης αναφέρονται τόσο σε επίπεδο σχολικών μονάδων όσο και σε επίπεδο μαθητών. Οι σχολικές μονάδες συνεργάζονται, αλληλεπιδρούν, βρίσκουν λύσεις, βγαίνουν έξω από τα στενά πλαίσια λειτουργίας τους. Οι μαθητές προσεγγίζουν βιωματικά τη γνώση, αναπτύσσουν πολλαπλές κοινωνικές και ήπιες δεξιότητες, συνεργάζονται, αναπτύσσουν ενσυναίσθηση, έρχονται σε επαφή με την πολιτισμική κληρονομιά τους, αναπτύσσουν πνεύμα ομαδικότητας.
Έτσι, μέσα από την εν λόγω δράση εξυπηρετείται όχι μόνο ο ευρύτερος προσανατολισμός των σχολικών μονάδων που είναι αυτός της γνώσης, της μάθησης και των δεξιοτήτων, αλλά και το όραμα ενός σχολείου εκσυγχρονισμένου, γιατί η σχολική θεατρική παράσταση συνιστά μια πολύπλευρη εκπαιδευτική ενασχόληση, αποτελεί μια κορυφαία στιγμή έκφρασης που συνδυάζει το καλλιτεχνικό και παιδαγωγικό στοιχείο….

Σχετικά με ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΠΑΚΑΛΗ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.