Η Τέχνη έχει τον Λόγο της να μιλά στο 1ο Γυμνάσιο Ανατολής: την Ευεργεσία!

Μαθητές και Μαθήτριες, Εκπαιδευτικοί και Σύμβουλοι Εκπαίδευσης ζωγραφίζουν τις δικές τους νότες στο Σχολείο!

Συμμετοχή του 1ου Γυμνασίου Ανατολής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Εικαστική και Λογοτεχνική Δράση με θέμα «Τέχνη και Λόγος – Σχέση αμφίδρομη»

Η δράση ξεκίνησε με επιλογή του κειμένου που θα λειτουργούσε ως αφορμή και πηγή έμπνευσης προς αξιοποίηση από τους εμπλεκόμενους καθηγητές για την κινητοποίηση της δημιουργικής έκφρασης των μαθητών και την ακόλουθη υλοποίηση εικαστικών έργων.
Επιλέχθηκε το κείμενο «Η ασκητική της ευεργεσίας» της κ. Μαρούλας Παπαευσταθίου, Σχολικής Συμβούλου και Διδάκτωρ της Ιστορίας. Πρόκειται για ένα θεατρικό που αναφέρεται στη ζωή και την προσφορά του ευεργέτη Ζώη Καπλάνη. Το συγκεκριμένο κείμενο αξιοποιείται από τη θεατρική ομάδα του σχολείου για το ανέβασμα θεατρικής παράστασης. Ένα από τα κριτήρια για την επιλογή του συγκεκριμένου κειμένου είναι η σχέση του με το Σχέδιο Δράσης που εκπονεί το σχολείο και αναφέρεται στο φαινόμενο της ευεργεσίας.
Ακολούθως, αφού επιλέχθηκε μια διατμηματική ομάδα μαθητών που εκδήλωσε ενδιαφέρον συμμετοχής, αναγνώστηκε το κείμενο σε μια προσπάθεια προώθησης της φιλαναγνωσίας.
Έγινε διαθεματική προσέγγιση του κειμένου από μικτή ομάδα εμπλεκομένων εκπαιδευτικών (Καθηγητής Καλλιτεχνικών, Μουσικής, Φιλόλογος, Αγγλικής Φιλολογία) και δόθηκε, έτσι, στους μαθητές η δυνατότητα για εμβάθυνση στον λογοτεχνικό και ιστορικό μας πλούτο και καλλιέργεια της κριτικής και αισθητικής τους αντίληψης.
Οι μαθητές κλήθηκαν να αποτυπώσουν, σε ατομικό επίπεδο, το έργο που εμπνεύστηκαν από την ανάγνωση του κειμένου. Στη συνέχεια, έγινε μια σύνθεση των ατομικών έργων και αποφασίστηκε η απεικόνισή του τελικού προϊόντος σε τοίχο του σχολείου.
Έτσι, ξεκίνησε η εικαστική απεικόνιση σε τοίχο που επιλέχθηκε γι’ αυτό το σκοπό.
Μετά την ολοκλήρωση του έργου, αυτό θα αποδοθεί σε αφίσα, προκειμένου να αναδειχθεί μέσω της προβολής των αποτελεσμάτων της δράσης στο ΓΑΚ κατά τον μήνα Απρίλιο.

Σχετικά με ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΠΑΚΑΛΗ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.