Εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου μας στον Υδροηλεκτρικό Σταθμό Λούρου

Την Παρασκευή 18/11/2022 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στον Υδροηλεκτρικό Σταθμό Λούρου. Η δράση υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Ιωαννιτών με συμμετοχή και άλλων Γυμνασίων της περιοχής μας (Γυμνάσιο Κατσικά, Πειραματικό και 11ο Γυμνάσιο) και αφορούσε την πράσινη ενέργεια.

   

Το σχολείο μας συμμετείχε στο πλαίσιο του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που εκπονείται κατά το τρέχον σχολικό έτος με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κυρίες Νάκου, Θανάση και Κωσταγιάννη. Ήταν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επίσκεψη. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του Σταθμού και για την ενέργεια που παράγει.

Ο Υδροηλεκτρικός Σταθμός του Λούρου βρίσκεται στα όρια των νομών Άρτας και Πρέβεζας. Αξιοποιεί την παροχή του ποταμού Λούρου, με φράγμα από σκυρόδεμα. Ήταν το πρώτο υδροηλεκτρικό έργο που κατασκεύασε η ΔΕΗ Α.Ε. Περιλαμβάνει τρεις μονάδες Francis οριζοντίου άξονα, (2×2,5MW+1×5,3 ΜW). Είναι σε λειτουργία από το 1954 και έχει μέση ετήσια παραγωγή ενέργειας 48 GWh.Αξιοσημείωτα είναι τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη του Σταθμού, καθώς η λειτουργία του συμβάλλει στην αποφυγή εκπομπής ρύπων CO2 κατά 48.000 tn ετησίως.

     

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση