ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023, εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες των τμημάτων Γ1 και Γ3 του 1ου Γυμνασίου Ανατολής πραγματοποίησαν μία όμορφη και ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική επίσκεψη.

Η  αρχηγός της εκδρομής, κυρία Πανταζάκου Χάιδω, Φιλόλογος, και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί, κυρίες Ντάφου Μαρία, ΠΕ02 και Παππά Φρειδερίκη, ΠΕ07, περιγράφουν:

«Αρχικά, επισκεφθήκαμε τον παραδοσιακό οικισμό Φοινίκι. Η περιοχή είναι μια ζωγραφιά. Φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον μια αγκαλιά. Η περιοχή σχεδόν ακατοίκητη και εγκαταλελειμμένη χωρίς όμως σύγχρονες παρεμβάσεις. Οι αναπαλαιώσεις και οι ανακαινίσεις που έχουν γίνει δεν αλλοιώνουν τον αρχικό χαρακτήρα των κτιρίων.

Στην συνέχεια, επισκεφθήκαμε την κωμόπολη των Φιλιατών για μια σύντομη περιήγηση και πρόχειρο φαγητό. Λίγο πριν τις μια το μεσημέρι ξεκινήσαμε για την πόλη της Ηγουμενίτσας όπου επισκεφθήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα Μουσείο ιδιαίτερα ενδιαφέρον, καθώς τα εκθέματά του παρουσιάζουν την πλούσια ιστορία της περιοχής από την αρχαιότητα μέχρι και την ρωμαϊκή εποχή. Τέλος, επισκεφθήκαμε στην περιοχή της Κρυσταλλοπηγής, κοντά στην Παραμυθιά, το Συγκρότημα της Υδροκίνησης, αρχικά Πριτσινέλα ή Φράγκου, μετέπειτα ΝΤΟΥΜΑ, με μια ιστορική αναδρομή από το 17ο αι. Μια αλυσίδα προβιομηχανικών εγκαταστάσεων, όπου o σημερινός επισκέπτης, ακολουθώντας μια σύντομη διαδρομή, μπορεί να γνωρίσει την τεχνολογία με την οποία οι παραδοσιακές κοινότητες της περιοχής κάλυπταν τις βασικές ανάγκες τους. Στο σημείο αυτό τελειώνει το εκπαιδευτικό μας οδοιπορικό σε συνεργασία με το ΚΕΠΕΑ Φιλιατών.

Ευχαριστούμε θερμά τον υπεύθυνο του ΚΕΠΕΑ Φιλιατών κ. Νικολάου Μάρκο, καθώς και τον κ. Χατζησταμάτη Δημήτρη.

Και… μπορεί να μην ήταν ο καιρός σύμμαχος, ήταν, όμως, η άψογη συμπεριφορά των μαθητών και μαθητριών μας

ΨΗΦΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΑΤΕΣ

Σχετικά με ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΠΑΚΑΛΗ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.